Un ciclon se apropie de Republica Moldova, dinspre România: precizările Serviciului Hidrometeorologic
Full Article 3 minutes read

Un ciclon se apropie de Republica Moldova, dinspre România: precizările Serviciului Hidrometeorologic

De Republica Moldova se apropie un ciclon, dinspre România. Țara noastră va fi minim afectată. Ciclonul va ajunge în unele raioane din nordul țării. Va avea loc o răcire a timpului, totodată se așteaptă ploi. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului Sergiu Lazarencu și şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat. 

Pe 29 septembrie, ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a fost la Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova și a anunțat că de țara noastră se apropie un ciclon.

„Ne informăm despre ultimele evoluții, despre ciclonul care vine în noaptea asta, dinspre România. Înțelegem că Republica Moldova nu va fi afectată mult de acest ciclon sau va fi afectată minim în unele raioane ale țării de nord”, a comunicat Lazarencu.

Ghenadie Roșca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a spus că se așteaptă o schimbare a vremii.

„Într-adevăr ne așteptăm ca în această perioadă să avem o vreme destul de schimbătoare. Luând în considerare că noi am avut temperaturi destul de ridicate până la 30 de grade Celsius, în următoarele zile vom avea o răcire pentru că va avea loc trecerea unui ciclon care va aduce o masă de aer mai rece și respectiv ne așteptăm ca această răcire să ne aducă și cantități de ploi. Cantitățile de ploi nu sunt periculoase pentru teritoriul nostru pentru că mai mult vor fi pe partea de nord și pe la hotarele țării noastre. Frontul acesta trece mai mult pe partea României”, a comunicat reprezentantul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Menționăm că în Republica Moldova a fost anunțat cod galben de vânt puternic. Avertizarea meteorologică va fi valabilă până pe 1 octombrie, la ora 18:00. Detalii AICI. Zilele trecute, meteorologii din Republica Moldova au venit cu precizări în contextul informațiilor că, în weekend, un ciclon cu denumirea „Ashley” va lovi Europa. Serviciul Hidrometeorologic preciza că, la nivel oficial, denumirea de „ciclon Ashley” nu a fost confirmată. Totuși, au adăugat meteorologii din Moldova, acest sistem atmosferic nu prezintă un pericol major pentru întreaga regiune dar mai degrabă va avea un impact localizat pe partea sudică și nordică a continentului european. Instituția adăuga că, pe teritoriul Republicii Moldova, efectele vor fi „minime, limitându-se în principal la scăderea temperaturii diurne cu peste 10°C”. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: