Un copil de 2 ani din Moldova, desculţ şi îmbrăcat subţire, găsit rătăcind pe o stradă din România
Full Article 2 minutes read

Un copil de 2 ani din Moldova, desculţ şi îmbrăcat subţire, găsit rătăcind pe o stradă din România

Pierdut, rătăcit şi desculţ. Aşa a fost găsit un copil de 2 ani din Republica Moldova pe străzile din Brăila, România. Debusolat şi fără să ştie încotro merge, micuţul a fost descoperit chiar de poliţişti. Oamenii legii l-au luat pe băieţel, iar în scurt timp aveau să îi identifice şi familia, scrie observatornews.

Mama copilului plecase în vizită la nişte rude şi îl lăsase pe copil în grija unui cumnat, care nu a observat că puştiul de 2 ani a plecat din casă desculţ şi îmbrăcat total neadecvat pentru vremea de afară. Poliţiştii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Ce spun oamenii legii

Pe 30 martie, în jurul orei 11:15, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila, aflat în patrulare a observat un copil de 2 ani rătăcind prin zonă.

Polițiștii locali au preluat băiețelul și, în scurt timp, au reușit să îi identifice familia.

Din cercetările efectuate a rezultat că mama copilului, o femeie în vârstă de 20 de ani din Republica Moldova, plecase în vizită la niște rude, lăsând copilul în grija cumnatului său, un bărbat în vârstă de 26 de ani, de asemenea din Republica Moldova.

Tânărul nu a observat când băiețelul, îmbrăcat neadecvat pentru condițiile meteo actuale și desculț, a ieșit din curtea casei în care locuiește familia.

Polițiștii locali i-au adus la cunoștință mamei obligațiile legale privind îngrijirea minorului iar în cauză a fost sesizată și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, pentru luarea măsurilor conform competențelor acestei instituții.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: