Un copil de 3 ani a rămas blocat într-o mașină, la Chișinău: tatăl minorului s-ar fi apropiat peste 40 minute după ce a fost salvat
Full Article 2 minutes read

Un copil de 3 ani a rămas blocat într-o mașină, la Chișinău: tatăl minorului s-ar fi apropiat peste 40 minute după ce a fost salvat

Un copil de aproximativ 3 ani a rămas blocat într-un automobil, parcat pe o stradă din Chișinău. Un trecător a alertat medicii de pe ambulanță. Salvatorii, ajunși și ei la fața locului, au deblocat ușa mașinii iar medicii au preluat copilul pentru acordarea primului ajutor medical. Potrivit medicilor, copilul era foarte agitat și manifesta o reacție acută la stres. Se menționează că tatăl a revenit peste 40 minute și a luat copilul. 

Reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au declarat că pe 6 iunie, la ora 10:01, au fost alertați de către un trecător pentru acordarea asistenței medicale de urgență la etapa de prespital unui copil de aproximativ 3 ani, blocat în automobil pe bulevardul Moscovei din Chișinău.

„Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa SAMU Rîșcani, care a parvenit rapid la fața locului. După deblocarea ușii de către colaboratorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medicul a preluat copilul pentru acordarea primului ajutor medical calificat. Copilul era foarte agitat, transpirat și manifesta o reacție acută la stres. Într-un final, peste 40 de minute a fost găsit tatăl micuțului”, au menționat reprezentanții instituției.

Centrul a venit cu un apel către părinți:

– să manifeste atitudine responsabilă față de copii;
– să fie mai prudenți și să creeze un mediu sigur și protejat.

Actualizare: Salvatorii au precizat că „minorul ar fi fost lăsat dormind singur în interiorul automobilului încuiat de tatăl acestuia, care a plecat pe o perioadă scurtă de timp”.

„Copilul a fost observat de trecători, care au alertat Serviciul 112. Imediat, la fața locului au intervenit angajații Detașamentului salvatori și pompieri Rîșcani al IGSU, care în mai puțin de 15 minute au deblocat copilul din interiorul mașinii, o fetiță în vârstă de 3 ani. În urma incidentului fetița nu a avut de suferit. Ulterior aceasta în siguranță a fost predată echipajului de medici pentru examinarea stării de sănătate”, au menționat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: