Un copil de șase ani a murit din cauza gripei. Venise la Chișinău, în vizită la rude
Full Article 2 minutes read

Un copil de șase ani a murit din cauza gripei. Venise la Chișinău, în vizită la rude

Un copil de șase ani cu cetăţenie străină, venit recent din Rusia, a decedat la 8 ianuarie de gripă A(H1N1), în timp ce se afla în vizită la rude în municipiul Chişinău. Anunţul a fost făcut luni, 13 ianuarie, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei, de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, care a precizat că, în prezent, mama băiatului beneficiază de tratament.

Potrivit sursei citate, familia băiatului a venit în Republica Moldova pe 30 decembrie 2019, la nişte rude ce locuiesc în sectorul Botanica al capitalei.

„Mama copilului s-a adresat la medic chiar pe data de 31 decembrie 2019, însă a refuzat internarea. După ce starea băieţelului s-a agravat, acesta a fost internat la Institutul Mamei şi Copilului, unde la data de 8 ianuarie, la ora 9.30, a murit”, a precizat Bucearschi.

Rudele copilului, dar şi mama acestuia, au fost consultate de medici şi beneficiază de tratamentul necesar. Copilul și familia lui nu au fost vaccinați împotriva gripei.

Şeful Direcției generale asistență socială și sănătate a specificat că, în ultima săptămână, pe teritoriul municipiului au fost înregistrate 34 de cazuri de gripă, dintre care trei confirmate prin teste de laborator.

Potrivit medicilor, cea mai eficientă metodă de protecţie împotriva virusului gripal este vaccinarea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: