Un deputat PSRM a obținut peste 100 de mii de euro de la evenimentele de familie. Cum explică acest lucru
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM a obținut peste 100 de mii de euro de la evenimentele de familie. Cum explică acest lucru

Deputatul Partidului Socialiștilor, Grigore Novac, a obținut peste 100 de mii de euro de la evenimentele de familie pe care le-a organizat în ultimii doi ani, informează TV8. Datele se regăsesc în declarația de avere și interese personale publicată de către Autoritatea Națională de Integritate, depusă în anul 2019.

Mai exact, Novac a obținut 250 000 de ruble, 15 500 USD și 83 000 euro, de la evenimentele de familie.

„Nu este vorba doar de un eveniment. Aceste au fost trecute din anul 2018. Un an se fac declarații pe venit, ulterior se transformă în economii. Am avut mai multe evenimente. Au fost zile de naștere, cununie, nuntă, mai multe am avut. Au fost cadouri pe care le-am primit”, a declarat Novac pentru sursa citată.

Ulterior, deputatul a mai precizat că „în borderourile care le eliberează ANI-ul nu sunt specificate toate posibilele venituri care le are un cetățean. În anii precedenții, banii munciți la fel au intrat în categoria „evenimente de familie”. Aici nu se referă doar la nunți, cumetri. Și până a deveni deputat am muncit și am declarat acești bani. Acești bani nu îmi aparțin doar mie, dar a tuturor membrilor familiei mele”.

Precizăm că conform declarației de avere și interese personale pentru anul 2019, Grigore Novac a primit un salariu de peste 175 031 mii. De asemenea, familia Novac a primit indemnizații în valoare de 155 de mii 361 de lei.

Grigore Novac nu a declarat nicio casă de locuit sau bunuri imobile. În schimb, în declarația de avere Novac menționează un automobil de model Volvo din 2007, care ar avea o valoare de 113 000 de lei.

„Eu în proprietatea mea nu am niciun apartament. A fost o confuzie. Anii precedenți în declarația de avere a fost indicată casa părintească. Juridic acolo am viza de reședință, însă ca drept de proprietate nu îmi aparține. Acum, în Chișinău stau cu chirie”, a mai precizat deputatul pentru sursa citată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: