VIDEO Un elicopter Black Hawk survolează Chișinăul și zonele din împrejurimi. Precizările MAI
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un elicopter Black Hawk survolează Chișinăul și zonele din împrejurimi. Precizările MAI

Un elicopter de model Black Hawk al trupelor de intervenție poloneze va survola capitala Republicii Moldova și împrejurimile acesteia, în următoarele zile. Acțiunea vine în contextul antrenamentelor pe care polițiștii din cadrul BPDS „Fulger” le desfășoară în comun cu poliția din Polonia.

Într-o notă informativă emisă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) precizează că acțiunile se desfășoară pe parcursul acestei săptămâni, având drept scop schimbul de experiență și preluarea bunelor practici pe linie de securitate, în contextul Summit-ului CPE care va avea loc în Republica Moldova.

În context, instituțiile de stat recomandă tuturor persoanelor să se informeze din surse oficiale.

***

Precizăm că în ianuarie Președinția Republicii Moldova a confirmat că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului Comunității Politice Europene va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: