Un fost polițist va compărea pe banca acuzaților, după ce a urcat beat la volan și a tamponat mortal o femeie
Full Article 2 minutes read

Un fost polițist va compărea pe banca acuzaților, după ce a urcat beat la volan și a tamponat mortal o femeie

Un fost polițist de patrulare va compărea pe banca acuzaților, după ce a urcat beat la volan și a tamponat mortal o femeie. Oamenii legii au finalizat urmărirea penală și au transmis dosarul de învinuire a acestuia în judecată, informează Procuratura Generală.

Tragicul accident s-a produs în seara de 13 ianuarie 2021, pe strada Socoleni din capitală, când inculpatul a tamponat cu mașina o femeie care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni. Imediat după impact polițistul a părăsit locul accidentului rutier, fiind depistat, reținut și suspus examenului medical în vederea stabilirii stării de ebrietate. Rezultatele examinării au indicat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 0,86 mg/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Impactul s-a dovedit a fi fatal pentru victimă, aceasta decedând în urma leziunilor incompatibile cu viața. Femeia avea 36 de ani și era mamă a patru copii minori.

Fiind audiat de procurori, inculpatul nu și-a recunoscut vina.

Deși procurorii au insistat la prelungirea arestului preventiv pe numele acestuia, magistrații i-au înlocuit măsura în arest la domiciliu.

În prezent, acesta nu mai activează în organele afacerilor interne, fiind eliberat din funcție ca urmare a celor întâmplate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: