Un funcționar din Edineț, reținut de poliție. Ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere
Full Article 2 minutes read

Un funcționar din Edineț, reținut de poliție. Ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere

Un angajat din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţunut într-un dosar de trafic de influență şi corupere pasivă. Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Potrivit CNA, bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice.

Bărbatul a fost reținut în flagrant delict, în timp ce primea 4000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată.

Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună – trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 6000 la 8000 de unităţi convenţionale, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: