Un general rus a rămas fără proprietățile din Ucraina. Serviciul de Securitate i-a pus sub sechestru bunuri de peste $25 mln
Full Article 2 minutes read

Un general rus a rămas fără proprietățile din Ucraina. Serviciul de Securitate i-a pus sub sechestru bunuri de peste $25 mln

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a pus sechestru pe proprietățile generalului și oficialului rus Valerii Kapașin din regiunea ucraineană Poltava. Bunurile au o valoare totală de peste 1 miliard de grivne (peste $25 milioane), relatează Radio Svoboda.

Valeri Kapașin este general-colonel, șef al Departamentului federal pentru depozitarea și distrugerea în siguranță a armelor chimice din cadrul Ministerului rus al Industriei și Comerțului. Este originar din regiunea Poltava din Ucraina.

Proprietățile confiscate au fost înregistrate pe numele fiicei și ginerelui său, care ar fi călătorit în Federația Rusă în ajunul invaziei pe scară largă din Ucraina și ar fi obținut cetățenia rusă.

Potrivit SBU, este vorba despre peste 20 de unități comerciale, inclusiv restaurante și hoteluri, precum și birouri și centre comerciale și de divertisment, 17 terenuri și proprietăți rezidențiale cu o suprafață totală de peste 3 mii de metri pătrați.

În timpul perchezițiilor, forțele de ordine au găsit uniforme militare rusești, simboluri sovietice, literatură de propagandă și distincții de la Kremlin”, se arată în nota informativă.

Kapașin deține o serie de ordine sovietice și rusești, inclusiv Ordinul „Meritul față de Patrie”, gradul III și IV.

De menționat că Valerii Kapașin este investigat în Ucraina în temeiul articolelor privind colaborarea cu statul agresor (Rusia – n. r.) și finanțarea terorismului. Articolul privind finanțarea terorismului se referă la proiectele de afaceri ale lui Kapașin din Donbas, regiune anexată ilegal de Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: