Un jurnalist olandez a întrerupt o videoconferinţă a miniştrilor Apărării din UE (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un jurnalist olandez a întrerupt o videoconferinţă a miniştrilor Apărării din UE (VIDEO)

Un jurnalist olandez a intrat într-o videoconferinţă a miniştrilor Apărării din Uniunea Europeană, profitând de o „gafă” se securitate. „Îmi pare rău că v-am întrerupt conferinţa, plec”, i-a transmis reporterul lui Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, relatează DW.com, citat de Adevărul.

Urnalist olandez de la RTL Nieuws a obţinut acces la apelul înaţilor reprezentanţi. Daniel Verlaan a găsit datele de acces dintr-o postare pe Twitter a ministrului olandez al Apărării, Ank Bijleveld. Ministrul publicase o fotografie a ei lucrând de acasă în timp ce participa la conferinţă. Postarea includea o fotografie a ecranului laptopului ministrului cu omologii ei din UE. O altă imagine, care a fost ştearsă apoi, arăta cinci cifre ale unui cod confidenţial de şase cifre necesar pentru a avea acces la apel.

Un utilizator Twitter a semnalat această gafă postului RTL Nieuws, determinându-l pe Verlaan să încerce să pirateze întâlnirea. Verlaan a spus apoi într-o postare pe Twitter că a putut ghici codul „din câteva încercări”.

După ce le-a întrerupt videoconferinţa, jurnalistul i-a salutat pe miniştri, determinându-l pe Josep Borrell să întrebe, contrariat: „Cine eşti?”. „Acum trebuie să oprim transmisia”, a avertizat Borrell, apoi l-a întrebat pe reporter. „Ce mai faci?”.

În râsetele asistenţei care se auzeau pe fundal, jurnalistul a răspuns: „Bună, sunt bine!”. „Ştiţi că intraţi într-o conferinţă secretă?”, a reacţionat Josep Borrell. „Da, da, îmi pare rău. Sunt un jurnalist olandez. Îmi pare rău că v-am întrerupt conferinţa, plec”, a răspuns Daniel Verlaan. „Este o infracţiune, ar trebui să întrerupeţi (conexiunea) înainte de sosirea poliţiei”, a mai spus Borrell.

După acest incident, nu este clar dacă jurnalistul olandez se va confrunta cu consecinţe juridice. Premierul olandez Mark Rutte a subliniat ulterior, într-o conferinţă de presă, că acest incident demonstrează că miniştrii trebuie să fie extrem de atenţi în privinţa postărilor pe care le fac pe reţelele sociale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: