(UPDATE) Un medic de familie din Ungheni a murit din cauza infecției COVID-19. Ministerul Sănătății a anunțat decesul după 2 săptămâni
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Un medic de familie din Ungheni a murit din cauza infecției COVID-19. Ministerul Sănătății a anunțat decesul după 2 săptămâni

În Republica Moldova au fost înregistrate încă 3 decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat pe 12 septembrie și despre decesul unui medic de familie din Ungheni, însă ulterior a precizat că aceasta a murit la sfîrșitul lunii august.

Deces 1115: Bărbat de 74 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 1116: Bărbat de 44 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 8 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare, nefropatie mixtă.

Deces 1117: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 august. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III,  cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi și despre moartea Galinei Bezrodnaia, de 70 ani, care activa în calitate de medic de familie la Centrul de Sănătate Ungheni. Potrivit MSMPS, Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, ulterior transferată la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 august, în stare gravă, fiind confirmată pozitiv la infecţia COVID-19. Concomitent, suferea şi de alte maladii cronice.

Cu toate acestea, cititorii NM au semnalat că, de fapt, Galina Bezrodnaia a murit acum aproape două săptămâni, după cum a anunțat și fiica sa pe 30 august. Am solicitat lămuriri de la purtătoarea de cuvânt a MSMPS Cristina Stratulat, care a precizat că s-a comis o confuzie:

„A fost o confuzie în sistemul de raportare, deoarece nici instituția unde activa și nici instituția unde a decedat nu a raportat cazul ca lucrător medical. Ulterior, când s-a facut analiza, s-a depistat eroarea. Cu întârziere, am exprimat condoleanțe și am inclus cazul în lista lucrătorilor medicali decedați de Covid”, a precizat Cristina Stratulat.

NM își cere scuze de la cititori pentru confuzia creată.

Administrația și colectivul IMSP Institutul Mamei și Copilului exprimă cu nespusă tristețe și durere, sincere…

Posted by Institutul Mamei și Copilului on Sunday, August 30, 2020

Până la ora actuală, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecția COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: