FOTO Un mercenar rus a încercat să intre în Moldova. Poliția de frontieră i-a refuzat accesul
Full Article 2 minutes read

FOTO Un mercenar rus a încercat să intre în Moldova. Poliția de frontieră i-a refuzat accesul

Poliția de frontieră a anunțat că, pe 12 mai, un mercenar rus a încercat să intre pe teritoriul Republicii Moldova prin Aeroportul Chișinău, după care urma să se deplaseze în Ucraina. Bărbatului nu i-a fost permisă intrarea în țara noastră, fiind reîntors pe cale aeriană în Federația Rusă.

Poliția de Frontieră a precizat că în contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, identificat ca mercenar din cadrul brigăzii internaționale „Пятнашка”. Străinul a fost depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău și acesta intenționa să ajungă în Ucraina, tranzit teritoriul țării noastre.

Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

„Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce  presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini”, se arată în comunicat.

Poliția de frontieră a informat că în ultimele 24 de ore pentru 34 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova.

FOTO Un mercenar rus a încercat să intre în Moldova. Poliția de frontieră i-a refuzat accesul


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: