Un moldovean a încercat să ajungă în Israel cu o viză falsă
Full Article 2 minutes read

Un moldovean a încercat să ajungă în Israel cu o viză falsă

Un permis de conducere fals pentru patru categorii de mijloace de transport și o viză israeliană cu indici de falsificare au fost înregistrate de către polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău. 

„Aveam nevoie de permis pentru a mă angaja mai ușor în străinătate și întâmplător am cunoscut pe cineva care m-a ajutat. Când am primit permisul i-am dat 50 de euro și de atunci nu l-am mai văzut”, a declarat persoana  asupra căreia a fost depistat permisul de conducere moldovenesc neveridic.

Actul a fost identificat în timpul verificărilor suplimentare de către polițiștii de frontieră din PTF Sculeni. Tânărul documentat este un conațional din raionul Fălești, care se deplasa ca pasager cu ruta Republica Moldova-Spania.

Un alt călător a rămas fără actul de călătorie după ce s-au constatat indici necaracteristici pe viza israeliană lipită în document. Bărbatul de 50 de ani s-a arătat nedumerit de cele depistate întrucât din 2015 are încheiat un contract de muncă cu o agenție din Israel și în fiecare an își perfectează viza. Cazul a fost consemnat la intrare în țară în punctul de trecere Aeroport Internațional Chișinău.

Actele au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității. În funcție de rezultat, se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: