Un moldovean, rănit în conflictul din Israel: Mergeam pe bicicletă când a căzut o rachetă
Full Article 2 minutes read

Un moldovean, rănit în conflictul din Israel: Mergeam pe bicicletă când a căzut o rachetă

Un cetățean al Republicii Moldova, locuitor al regiunii transnistrene, a fost rănit în Israel, scrie presa locală. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost rănit ușor în urma unui atac cu rachete asupra Tel Avivului.  

Dumitru, originar din Bender, susține că mergea pe bicicletă când, în apropiere de el a căzut o rachetă. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă a fost rapid externat, pentru că ar fi suferit răni ușoare, în urma incidentului.

De menționat că Guvernul Israelului a publicat o listă cu numărul cetățenilor străini uciși sau dați dispăruți în urma atacurilor grupării HAMAS. În listă figurează doar un cetățean al Republicii Moldova ucis. România are un cetățean ucis și 2 dispăruți, iar Ucraina – 11 cetățeni uciși și 9 dispăruți.

Un moldovean, rănit în conflictul din Israel: Mergeam pe bicicletă când a căzut o rachetă

***

Amintim că Guvernul Israelului a anunțat oficial, pe 8 octombrie, că instituie stare de război pe întreg teritoriul țării. Decizia a fost luată urmare a atacurilor masive din Fâșia Gaza palestiniană, care au început sâmbătă, 7 octombrie.

De menționat că, oficial, în Israel se află aproximativ 13 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău au instituit o Celulă de Criză pentru a analiza situația de securitate din Israel, condamnând public atacurile împotriva acestei țări. Pe 11 octombrie, MAIEI a anunțat că un cetățean moldovean, în vârstă de 35 de ani, și-a pierdut viața în Israel. Potrivit Chișinăului, moldoveanul lucra în apropierea zonei de conflict.

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel sunt îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, lansată de MAEIE. Ambasada Moldovei în Israel susține că platforma va facilita comunicarea cu funcționarii consulari, în contextul deteriorării „grave” a situației de securitate din Israel din ultimele zile.

Pentru orice întrebări sau asistență, cetățenii moldoveni sunt rugați să contacteze Ambasada din Israel sau linia de urgență a Ministerului.

Informații de contact:

pagina web: https://israel.mfa.gov.md/

email: [email protected]

telefon de urgență: +972527789772 în regim 24/7

Centru de Apel MAEIE:

0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.

+373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.

mail: [email protected].


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: