Un moldovean, șofer de camion, a fost împușcat în Italia de un coleg de muncă: rănit la umăr, a ajuns singur la spital
Full Article 2 minutes read

Un moldovean, șofer de camion, a fost împușcat în Italia de un coleg de muncă: rănit la umăr, a ajuns singur la spital

Un moldovean, șofer de camion, a fost împușcat în Italia de un coleg de muncă, scrie Rotalianul cu referire la publicația La Repubblica. Moldoveanul a fost rănit la umăr. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de vineri, 15 martie, în comuna Brivio din provincia Lecco, la sfârșitul orelor de lucru – în parcarea companiei de transporturi. Moldoveanul a depus plângere la autorități. Cele din urmă l-au localizat pe atacator și l-au pus sub acuzare. 

Potrivit sursei, un autotransportator de aproape 60 de ani originar din Calabria „și-a împușcat un coleg de muncă din invidie”. Victima, un bărbat moldovean de aceeași vârstă, a fost rănită la umăr.

„Este nou-venit și i-au repartizat camionul cel mai nou și mai frumos, în timp ce eu îl conduc pe cel mai vechi”, a spus atacatorul autorităților. Șoferul italian și-a împușcat colegul la sfârșitul orelor de lucru, în parcarea companiei de transporturi.

După ce a fost împușcat, șoferul moldovean, în stare de șoc, a reușit să se deplaseze la spitalul din Lecco. Acolo, medicii au constatat că glonțul trecuse prin umărul său, ratând la limită artera subclaviculară, o zonă extrem de sensibilă.

Potrivit sursei, după incident, agresorul a încercat inițial să minimizeze gravitatea actului său, susținând că intenția sa a fost doar cea de a-și speria colegul, și a dezvăluit că s-a debarasat de arma folosită, demontând-o și aruncând piesele în locuri diferite. Cu toate acestea, ulterior a recunoscut motivul real al atacului.

Moldoveanul a depus plângere la autorități, care au reușit să-l localizeze pe atacator și să-l pună sub acuzare, deși acesta a rămas în libertate în așteptarea investigațiilor suplimentare pentru a determina dacă există și alte motive sau dispute anterioare care au contribuit la actul violent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: