Un nou dosar, inițiat pe numele lui Stoianoglo. Precizările Procuraturii Generale
Full Article 2 minutes read

Un nou dosar, inițiat pe numele lui Stoianoglo. Precizările Procuraturii Generale

Oamenii legii au inițiat un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Acesta este învinuit pe alte două capete de acuzare: divulgarea datelor urmăririi penale, dar și pentru inviolabilitatea vieții personale, informează TV8. Informația a fost confirmată pentru sursa citată de Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Noul dosar a fost inițiat după ce într-o conferință de presă susținută la începutul lunii octombrie, Alexandr Stoianoglo a citit mai multe mesaje care ar fi fost decriptate de pe telefonul fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care arătau că s-ar fi luat mai multe acțiuni în vederea discreditării sale.

Amintim că în data de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a autorizat inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo. Ancheta a fost încredințată procurorului Procurorului anticorupție Victor Furtună.

Două ore mai târziu, Furtună a deschis un dosar penal împotriva lui Stoianoglo cu mai multe acuzații: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS.

Pe 29 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe unul dintre capetele de acuzare în privința lui Stoianoglo. Este vorba despre cel în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a dispus achitarea indemnizației de concediere, aproape 164 de mii de lei, fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoarogă.

Pe 9 decembrie, Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: