Un nou fals, pe site-urile cu filme piratate: „În școlile din Moldova va începe un program de incluziune”. Reacția Guvernului
Full Article 4 minutes read

Un nou fals, pe site-urile cu filme piratate: „În școlile din Moldova va începe un program de incluziune”. Reacția Guvernului

Pe site-urile cu filme piratate a apărut un nou video fals, în limba română, în care se menționează că „micii cetățeni ai Moldovei știu din primii ani de viață că fiecare om merită dragoste și respect, indiferent de genul, orientarea sexuală, aspectul fizic și sănătatea sa” și că începând cu anul școlar următor, în școlile din Moldova va începe un program de incluziune. Solicitat de NewsMaker pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că spotul este fals și că „aceste clipuri sunt parte a unei campanii de dezinformare care țintește Republica Moldova și oamenii țării noastre”. Reprezentantul Guvernului a dat asigurări că „autoritățile difuzează informația de interes public doar pe platformele lor oficiale”.

„Libertatea începe de la tine, iar tu începi de pe băncile școlii. Știm cât de important este să educăm o persoană progresistă și tolerantă care respectă pe ceilalți. Micii cetățeni ai Moldovei știu din primii ani de viață că fiecare om merită dragoste și respect. Indiferent de genul, orientarea sexuală, aspectul fizic și sănătatea sa. Începând cu anul școlar următor, în școlile din Moldova va începe un program de incluziune. Din primii ani de studiu, copiii vor învăța că toți facem parte dintr-o mare familie europeană. Și fiecare membru al acestei familii este unic și minunat. Susține introducerea lecțiilor de incluziune în școlile din Moldova. Susține viitorul Moldovei” – se menționează în video, apărut pe site-urile cu filme piratate. 

Solicitat de NewsMaker pentru o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a spus că spotul este fals și că „aceste clipuri sunt parte a unei campanii de dezinformare care țintește Republica Moldova și oamenii țării noastre”.

„Deja în spațiul digital ne-am obișnuit să recunoaștem falsurile care sunt create intenționat cu scopul de a manipula sau de a dezinforma opinia publică. Pe site-urile de filme piratate despre care am vorbit și anterior, a mai apărut un alt video sponsorizat, iarăși în limba română, care promovează de asemenea narațiuni și fapte inventate și vorbește despre fenomenele sociale din țara noastră. Vreau pe această cale, fără să promovăm acest spot, care evident este unul mincinos, să menționez că aceste clipuri sunt parte a unei campanii de dezinformare care țintește Republica Moldova și oamenii țării noastre”, a declarat Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a dat asigurări că „autoritățile difuzează informația de interes public doar pe platformele lor oficiale”.

„În momentul în care creăm un spot sau facem o campanie, realizăm alte acțiuni care vizează informarea publicului general, le facem de fiecare dată transparent și pe platformele noastre. Invit pe această cale și toate instituțiile media naționale să ofere sprijinul lor în combaterea acestor falsuri și dezinformări care sunt lansate premeditat cu scopul de a crea dezbinare sau de a transmite mesaje eronate către public. De fiecare dată nu obosesc să repet: atunci când vedeți informații false, nu ezitați să vă protejați familia, în sensul în care anunțați apropiații în grupurile de familie, în grupurile de vecini, pe alte platforme, că unele informații discutate în spațiul public sunt false sau, atunci când vedeți un conținut manipulator distribuit, raportați-l la rețeaua de socializare respectivă”, a comunicat Vodă.

Amintim, în luna mai curent, pe paginile web pe care sunt plasate producții cinematografice piratate a circulat un spot video în care se menționa că Ministerul Educației și Cercetării ar urma să deschidă o „tabără militar-turistică” destinată elevilor din clasele superioare, pentru a-i pregăti „să respingă atacurile inamice”. Într-o reacție, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă a infirmat informația. Reprezentantul Guvernului a declarat că videoclipul face parte dintr-o campanie de dezinformare, sugerând totodată că aceasta ar fi orchestrată de autoritățile de la Moscova. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: