Un nou incendiu într-un spital din România. Doi pacienți din secția boli infecțioase au murit carbonizaţi
Full Article 2 minutes read

Un nou incendiu într-un spital din România. Doi pacienți din secția boli infecțioase au murit carbonizaţi

Un incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, România, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, informează PRO TV România. O asistentă medicală a suferit arsuri. Este al patrulea incendiu înregistrat în spitalele din România și soldat cu victime, timp de doi ani.

Din primele informații, focul s-a produs într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi. Cei doi pacienţi decedaţi în urma incendiului sunt doi bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani.

Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul. Managerul spitalului, Bogdan Nica, afirmă că secţia era renovată, instalaţia electrică verificată, erau detectoare de oxigen.

Şeful DSU Raed Arafat a declarat că o infirmieră are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi va fi transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, el a precizat că suprafaţa afectată de arsuri este mai mică. El a mai afirmat că echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

***

Un alt incendiu s-a produs, pe 1 octombrie 2021, la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, România.

Iar în noiembrie 2020, 10 oameni au murit, iar 4 au fost răniți în urma unui incendiu care s-a produs într-un spital din Piatra Neamț, România. Flăcările au pornit în secția de Terapie Intensivă COVID-19.

Un alt incendiu s-a produs pe 29 ianuarie 2021, la instalația COVID-19 din spitalul Matei Balș din București, România, ucigând cinci persoane. La 4 februarie 2021, numărul morților la incendiu a crescut la 12.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: