Un nou mesaj de la Kremlin: De această dată Chișinăul este acuzat de „încălcare latentă” a drepturilor poporului găgăuz
Full Article 2 minutes read

Un nou mesaj de la Kremlin: De această dată Chișinăul este acuzat de „încălcare latentă” a drepturilor poporului găgăuz

Autoritățile moldovenești au considerat protestele din Găgăuzia ca o încercare de destabilizare, deși, de fapt, Chișinăul este angajat într-o „încălcare latentă” a drepturilor locuitorilor acestei autonomii. Această opinie a fost exprimată miercuri de șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki.

„Autoritățile moldovenești, atrase activ în proiectul occidental „anti-Rusia”, nici nu vor să-și audă proprii cetățeni. Este de înțeles – o manifestare deschisă de solidaritate cu Rusia contrazice puternic ideologia oficială a rusofobiei, care a fost deja impusă Chișinăului din afară. O astfel de politică este de fapt o manifestare latentă a încălcării drepturilor întregului popor, care și-a dobândit statalitatea în Moldova”, a scris el pe canalul său Telegram .

Sluțki a remarcat că ignorarea în continuare a opiniei locuitorilor ar fi o mare greșeală. „Găgăuzii vin toată ziua cu o serie de revendicări economice și politice către autoritățile centrale ale țării. Ce este la Chișinău? Dar nimic, se prefac că nu se întâmplă absolut nimic în sudul Moldovei”, a precizat politicianul.

Totodată, după cum a subliniat Sluțki, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își anulează vizita la Comrat, pentru că nu ar vrea să discute cu cetățenii despre problemele lor.

Sâmbătă, la Vulcăneşti a avut loc o acţiune de protest organizată de Partidul Socialiştilor. Participanții la miting au cerut conducerii Republicii Moldova să demisioneze, iar un deputat al Adunării Populare a Găgăuziei a spus că Rusia îi va ajuta pe locuitorii Găgăuziei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: