Un polițist de frontieră a deteriorat o mașină a IGP și s-a luat la bătaie cu polițiști din Cahul
Full Article 2 minutes read

Un polițist de frontieră a deteriorat o mașină a IGP și s-a luat la bătaie cu polițiști din Cahul

Un polițist de frontieră aflat în stare de ebrietate a atacat o polițstă de sector care a intervenit la o chemare. Incidentul s-a produs pe duminică, 15 mai, în localitatea Crasnoarmeiscoe, din raionul Hîncești.  Informația a fost confirmată pentru NM pe 17 mai de Inspectoratul General al Poliției. Reprezentantul serviciului de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat pentru NM că împotriva angajatului Poliției de Frontieră a fost inițiată o anchetă.

Diana Fetco, șefa serviciului de presă al Inspectoratului General de Poliție, a declarat pentru NM că incidentul a avut loc pe 15 mai în raionul Hâncești. Un bărbat a sunat la 112 și a spus că a fost atacat de doi bărbați.

La fața locului a sosit polițista de sector care a încercat să stabilească toate împrejurările conflictului. S-a stabilit că printre agresori se număra și un polițist de frontieră în vârstă de 24 de ani care, fiind în stare de ebrietate, a început să insulte un polițista, a lovit-o și i-a spart telefonul mobil.

La fața locului a sosit echipajul de poliție. Oamenii legii l-au convins pe bărbat să urce în mașina poliției.

„Din motive necunoscute acesta a început să lovească în geam, pe care l-a stricat. Polițiștii au încercat să-l scoată din mașină pentru a-i pune cătușele. În timp ce era încătușat acesta a lovit cu capul în regiunea feței cei doi angajați”, a spus Diana Fetco.

Polițistul de frontieră a refuzat să facă un test de alcoolemie. A fost plasat în secția de izolare a inspectoratului Hîncești. Cazul va fi investigat de Procuratură.

Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, a declarat pentru NM că a fost inițiată o anchetă internă.

„Menționăm că angajatul IGPF se afla în concediu anual. Însă, pentru fapta sa ilegală la nivelul instituției a fost inițiată o anchetă de serviciu internă.Mai mult ca atât, conducerea Poliției de Frontieră nu tolerează astfel de cazuri și acești angajați nu trebuie să se regăsească în rândurile polițiștilor de frontieră”, a declarat Novițchi.

Ea a mai menționat că polițistul de frontieră ar putea fi concediat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: