Un polițist din Florești a ajuns cu mașina într-un copac: era beat la volan și în uniformă de serviciu
Full Article 3 minutes read

Un polițist din Florești a ajuns cu mașina într-un copac: era beat la volan și în uniformă de serviciu

Un polițist din Florești a ajuns cu mașina într-un copac. Testat alcoolscopic, acesta a fost depistat în stare de ebrietate. În privința lui a fost dispusă suspendarea din funcție. Potrivit reprezentanților Poliției Republicii Moldova, în momentul accidentului, polițistul purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă. 

Accidentul rutier a avut loc în noaptea de 1 septembrie, în jurul orei 22:00, în orașul Florești.

Oamenii legii au fost sesizați de un locuitor al orașului care a anunțat că, în apropiere de gospodăria sa, un automobil de model Dacia s-a tamponat într-un copac.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că accidentul a fost provocat de un angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Bărbatul de 34 de ani purta uniforma de serviciu, dar se afla în afara orelor de muncă. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,16 mg/l vapori de alcool în aerul expirat”, se arată într-o declarație a Poliției Republicii Moldova, publicată în seara zilei de 2 septembrie.

Se menționează că Poliția din Florești a pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, iar Direcția Inspectare Efectiv a Inspectoratului General al Poliției a demarat o anchetă internă, fiind dispusă suspendarea din funcție a polițistului.

De menționat că din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.

***

Un accident rutier cu implicarea unui angajat al Poliției Republicii Moldova a avut loc și pe 29 august 2023. O femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de 6 și, respectiv, 17 ani au ajuns la spital, după ce au fost tamponate de o mașină în comuna Sângera. La volanul automobilului se afla o tânără de 22 ani, angajată a Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției. Aceasta ar fi pierdut controlul volanului, iar în rezultat a intrat pe trotuar, tamponând pietonii. Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

Tânăra a fost suspendată din funcție. Procurorul de caz a anunțat pe 30 august că suspecta și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală. Dacă va fi găsită vinovată, tânăra de 22 de ani riscă de la patru la opt ani de detenție, cu privarea dreptului de a mai conduce.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: