Un post de radio din Moldova, avertizat public: a realizat un subiect în baza declarațiilor lui Ilan Șor 
Full Article 2 minutes read

Un post de radio din Moldova, avertizat public: a realizat un subiect în baza declarațiilor lui Ilan Șor 

Consiliul Audiovizualului a anunțat că Radio Orhei FM a fost avertizat public pentru atitudine părtinitoare și lipsa principalelor puncte de vedere aflate în opoziție. 

Radio Orhei FM a fost avertizat public de Consiliul Audiovizualului pentru difuzarea, în cadrul buletinului informativ din 11 aprilie 2023 de la ora 8:00, a știrii „Ilan Șor, despre relațiile regimului cu NATO: Ei încearcă să ne ia țara și să o folosească împotriva intereselor noastre”.

Știrea a redat, de fapt, un articol cu același titlu publicat, pe 10 aprilie 2023, pe pagina web a Partidului „ȘOR”. Titlul subiectului conține opinia lui Ilan Șor despre acțiunile guvernării de la Chișinău, care, potrivit lui, ar încerca să folosească țara împotriva intereselor poporului. Totodată, termenul „regimul”, folosit în locul termenilor „guvernarea”, „autoritățile” sau „conducerea” denotă atitudinea părtinitoare a postului radio”, au comunicat reprezentanții Consiliului Audiovizualului.

Instituția a mai precizat că subiectul a fost realizat în baza declarațiilor lui Ilan Șor care au fost prezentate drept fapte împlinite, ci nu ca opinii ale unui lider de partid.

Radio Orhei FM nu a încercat să asigure favorizarea liberei formări a opiniei consumatorilor de programe. În știre se aduc acuzații autorităților de la Chișinău, iar pentru echilibrarea știrii, reacția părților implicate este obligatorie”, a mai adăugat Consiliul.

Astfel, potrivit instituției, controlul efectuat în baza petiției din partea lui Alexei Codreanu a atestat derogări de la prevederile art. 13 alin. (6) lit. a) din CSMA, privind asigurarea informării corecte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: