Un procuror riscă până la 15 ani de închisoare. A fost prins în flagrant în timp ce primea 300 EUR
Full Article 2 minutes read

Un procuror riscă până la 15 ani de închisoare. A fost prins în flagrant în timp ce primea 300 EUR

Un procuror de la Procuratura raionului Călărași a fost deferit justiției. Acesta ar fi pretins 300 de euro. În schimb, procurorul urma să susțină cererea de reabilitare a unui condamnat. Angajatul de la Călărași a fost reținut în flagrant, în timp ce primea banii. 

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui procuror din Procuratura raionului Călărași de săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Cauza penală a fost inițiată în decembrie 2022 de procurorul general interimar pe faptul acțiunilor procurorului din Călărași.

Angajatul de la Călărași ar fi pretins mijloace bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a unui condamnat. Cererea se afla spre examinare pe rolul instanței de judecată.

Se menționează că procurorul nu și-a îndeplinit funcțiile. Mai exact, acesta nu a atacat cu recurs încheierea Judecătoriei Strășeni din 8 decembrie 2022 prin care s-a admis cererea denunțătorului, privind reabilitarea judecătorească și anularea antecedentelor penale.

Procurorii menționează că angajatul Procuraturii raionului Călărași a pretins pentru ilegalitate 300 de euro.

Banii i-au fost transmiși procurorului pe 9 decembrie 2022 sub controlul organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție. Prin urmare, procurorul de la Călărași a fost reținut în flagrant.

Procurorul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Strășeni, sediul Călărași. Acesta riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 000 la 500 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: