Un român a fost infectat cu coronavirusul de tip nou. Se afla pe aceeași navă cu doi moldoveni
Full Article 2 minutes read

Un român a fost infectat cu coronavirusul de tip nou. Se afla pe aceeași navă cu doi moldoveni

Un român a fost infectat de virusul de tip nou care face ravagii în China. Acesta se afla pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia, a anunțat Ministerul român de Externe (MAE), în data de 13 februarie. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) de la Chișinău au precizat că cei doi moldoveni care se aflau pe același vas sunt sănătoși.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă MAE de la București.

Cetățeanul român a fosttransferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații, informează Digi24.

„Pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire. Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Microbiologie.

La bordul vasului, între cei peste 3.700 de pasageri și membri ai echipajului se află și 17 români, precum și doi cetățeni ai Republicii Moldova.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: