Un sacou al lui Vladimir Jirinovski a fost scos la licitație. Prețul de pornire începe de la $3 200
Full Article 2 minutes read

Un sacou al lui Vladimir Jirinovski a fost scos la licitație. Prețul de pornire începe de la $3 200

Un sacou roșu al fondatorului Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR) Vladimir Jirinovski a fost scos la licitație, pe site-ul LitFund.ru. Prețul de pornire al piesei vestimentare este de 250.000 de ruble ($3 200). 

„În stare bună, urme ale vieții de zi cu zi. Sacoul în cauză a fost dăruit de Vladimir Jirinovski prezentatorului TV Alexandr Gordon în timpul difuzării emisiunii Politika în mai 2014”, se arată pe site.

În descriere se precizează că obiectul are valoare de colecție.

LitFund a mai precizat că „piese similare” – un sacou al lui Eduard Limonov și un costum de concert a lui Piotr Mamonov – au fost vândute pentru 1,7 milioane și, respectiv, 300.000 de ruble.

Amintim că, pe 6 aprilie, liderul Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a anunțat că președinte formaţiunii naţionaliste Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Vladimir Jirinovski, a murit.

„După o lungă și grea boală Vladimir Jirinovski a murit. Politician strălucit, talentat. Un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe. Liderul fracțiunii PLDR din Duma de Stat. A fost mereu în toiul lucrurilor. Personalitatea sa este atât de mare încât fără el este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne. Cea mai bună evaluare a activității sale este sprijinul constant al alegătorilor. Pentru noi toți, aceasta este o pierdere irecuperabilă. Fie ca amintirea lui să fie mereu în inimile noastre”, a scris Volodin, pe canalul său de telegram.

Jirinovski avea 75 de ani și era în politica rusă din anul 1988. În pofida denumirii, Partidul Liberal Democrat a făcut de-a lungul timpului numeroase declarații populiste și uneori naționaliste, scrie BBC. Din 1993, formațiunea a fost prezentă în toate legislaturile Dumei de Stat. Politicianul s-a făcut remarcat drept un personaj excentric, cu comportament deseori agresiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: