Un sfert dintre moldoveni primesc bani de la rudele din străinătate. Sondaj
Full Article 2 minutes read

Un sfert dintre moldoveni primesc bani de la rudele din străinătate. Sondaj

Aproximativ 25% dintre moldoveni primesc bani de la rudele care se află în străinătate. Informația a fost confirmată de expertul în economie al IDIS Viitorul Veaceslav Ioniță, pe 8 martie, în cadrul emisiunii sale „Analize economice”.

Datele pe care le-a prezentat Ioniță se bazează pe un sondaj de opinie realizat recent, la București. Potrivit acestuia, 32,9% dintre respondenți spun că nu au rude de gradul I care să se afle în străinătate. Alte 35,2% au declarat că rudele lor au plecat peste hotare definitiv, 39,9% pentru a lucra și 5,6% pentru a studia.

Un sfert dintre moldoveni primesc bani de la rudele din străinătate. Sondaj

Ioniță a menționat că 24,7% dintre respondenți primesc bani de la rudele din străinătate, ceea ce este puțin mai mult decât arăta un sondaj similar din 2021. „83,9% spun că primesc bani prin transferuri bancare, 8,8% prin intermediul șoferilor care transferă colete, 8% prin rude, iar 3,7% menționează că au un card bancar străin. Dacă ne uităm la dinamică, observăm că utilizarea cardurilor străine a scăzut”, a precizat expertul.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-12 februarie de către compania de sondaje CBS AXA, la comanda IDIS Viitorul. În cadrul sondajului au participa 1 104 respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: