Un tânăr de 17 ani, la un pas de înec în lacul de la Valea Trandafirilor: a fost salvat după ce a decis să meargă la scăldat
Full Article 3 minutes read

Un tânăr de 17 ani, la un pas de înec în lacul de la Valea Trandafirilor: a fost salvat după ce a decis să meargă la scăldat

Un băiat de 17 ani risca să se înece în lacul de pe teritoriul parcului „Valea Trandafirilor” din Chișinău. Cazul a avut loc duminică, pe 26 mai. Acesta, împreună cu un alt tânăr, a decis să meargă la scăldat și să intre în apa lacului. Ulterior nu a fost în stare să iasă din apă de unul singur. Salvamarii au observat că unul dintre minori a început să se înece și au intervenit. Scos la mal, tânărului i-a fost acordat primul ajutor medical fără necesitatea internării în spital. Informația a fost comunicată de reprezentanții Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe 27 mai.  

Reprezentanții Inspectoratului au menționat că, în după-amiaza zilei de 26 mai, salvamarii stației de salvare din Parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău au intervenit la salvarea unui băiat în vârstă de 17 ani care risca să se înece.

Cazul a avut loc în jurul orei 15:45 pe plaja lacului din parc, unde se odihnea un grup de tineri.

„Doi dintre acești tineri au decis să meargă la scăldat și au intrat în apa lacului. În scurt timp, salvamarii au observat că unul dintre minori a început să se înece, neputând să iasă din apă de unul singur. Angajații stației de salvare au intervenit imediat și au scos băiatul la mal. Salvamarii i-au acordat tânărului, primul ajutor calificat la fața locului, fără necesitatea internării în spital”, au precizat reprezentanții Inspectoratului.

Instituția a adăugat că toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite.

Potrivit Inspectoratului, de la începutul anului 2024, 51 de persoane au fost salvate de la înec, iar 13 și-au pierdut viața în apele bazinelor acvatice. Amintim, pe 21 mai curent, un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori. Detalii AICI. Iar în seara zilei de 25 mai, pe suprafața apei râului Nistru a fost găsit cadavrul unui alt tânăr. Căutările acestuia au început pe 24 mai, după ce un vecin a văzut bunurile și caprele din grija tânărului abandonate pe malul râului, în apropierea cartierul Kavkaz din Tighina. Corpul tânărului a fost găsit abia a doua zi, după ce a ieșit la suprafață nu departe de locul în care au fost găsite bunurile sale. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: