Un tânăr din Cahul a pus în circulație dolari americani falși. Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Cahul a pus în circulație dolari americani falși. Ce au găsit polițiștii în urma perchezițiilor (VIDEO)

Un tânăr de 22 de ani, originar din raionul Cahul, a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat că ar fi pus în circulație dolari americani falși. Potrivit poliției, acesta a acționat timp de cinci luni, prin intermediul ATM-urilor bancare amplasate pe teritoriul Republicii Moldova.

Activitatea infracțională a suspectului a fost documentată de ofițerii INI, sub conducerea procurorilor PCCOCS. Suspectul utiliza bancnote false cu valoarea nominală de 50$.

Urmare a măsurilor speciale de investigații și perchezițiilor efectuate, asupra bănuitului au fost depistate mijloace bănești în sumă totală de 470 000  de lei, care, recent, ar fi fost extrase de pe contul său bancar.

De asemenea, în automobilul suspectului, de marca BMW, au fost depistate și ridicate bancnote cu nominal de 50 de dolari, cu semne de falsificare similare celor puse anterior în  circulație, un pistol de model ”Flobert” calibru 4mm  și 28 de cartușe, fără acte de proveniență și permis de port armă, precum și mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

Persoana reținută se află în custodia poliției. Individul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind condamnat pentru diferite genuri de infracțiuni,  ispășindu-și pedeapsa în locurile de detenție pe teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii PCCOCS au înaintat învinuirea și au depus demers prin care au solicitat aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pentru un termen de 30 de zile.

Cazul este investigat în cadrul unui dosar pornit pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false.

Investigațiile, de asemenea, au drept scop stabilirea provenienței banilor falși, inclusiv sub aspectul documentării acțiunilor tuturor membrilor grupării criminale responsabile de gestionarea și de desfășurarea activității de criminalitate organizată în acest domeniu.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: