Presa din România: Un tânăr din R. Moldova a decedat la un festival din Bucureşti
Full Article 2 minutes read

Presa din România: Un tânăr din R. Moldova a decedat la un festival din Bucureşti

Două persoane ar fi murit în urma unei supradoze de droguri după ce mai mulți tineri care participau la Festivalul SAGA din București au fost aduși vineri seara în stare foarte gravă la mai multe spitale din București. Potrivit presei din România, unul din tineri este din Republica Moldova. 

Gândul.ro, care citează surse medicale, scrie că un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în ambulanță”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Alți trei tineri au ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon, tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale.

Un al doilea tânăr, care era la Terapie Intensivă, la secția de toxicologie a Spitalului Pantelimon, ar fi decedat sâmbătă.

În total, șapte tineri ar fi ajuns vineri seara la spital, dintre care trei în stare gravă, potrivit surselor Digi24. În noaptea de vineri spre sâmbătă, de la Arena Națională, unde au loc concertele, au fost ridicate circa 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, mai scrie Gândul.ro.

Agenția Națională Antidrog din România a postat sâmbătă seara pe contul de Facebook un mesaj de avertizare, însoțit de imagini de la Festivalul SAGA de pe Arena Națională.

Organizatorii SAGA Festival au confirmat și ei că vineri seara au avut loc unele „evenimente regretabile” și subliniază că echipajele de ambulanță de la fața locului au acționat prompt. Organizatorii transmit într-un comunicat că au „toleranță zero” față de consumul de droguri.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: