Un teren de lângă Circ, vândut la licitație, a fost pus sub sechestru. Ceban: Încearcă să ne fure de 95 de mln de lei
Full Article 3 minutes read

Un teren de lângă Circ, vândut la licitație, a fost pus sub sechestru. Ceban: Încearcă să ne fure de 95 de mln de lei

Un teren din preajma Circului, pe care urma să fie construit un bloc de locuit, a fost sechestrat printr-o decizie a executorului judecătoresc. Terenul, cu suprafața de 0,75 hectare, a fost scos la licitație publică și adjudecat pe 29 martie, pentru 95 de milioane de lei. Autoritățile municipale acuză executorul judecătoresc de rea-voință și anunță că vor sesiza procurorii și Centrul Național Anticorupție (CNA). Subiectul a fost discutat la ședința operativă a serviciilor municipale din 1 aprilie.

„Se încearcă prejudicierea Primăria Capitalei cu 95 de milioane de lei, după ce s-a comis un atac raider și acțiuni ilegale. Imediat după vânzarea unui teren din preajma Circului, în valoare de 95 de milioane de lei, acesta a fost sechestrat printr-o decizie a executorului judecătoresc. Este o acțiune organizată și îndreptată împotriva municipalității. (…) Încearcă să ne fure și să ne lipsească de 95 de milioane de lei”, a scris primarul Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Viceprimarul capitalei Ilie Ceban a declarat, la rândul său, în timpul ședinței serviciilor Primăriei din 1 aprilie, că responsabilii de la Direcția juridică și Direcția Arhitectură vor pregăti demersurile necesare către Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, CNA și SIS în legătură cu acest caz.

„Acțiunile executorului judecătoresc sunt absolut neîntemeiate, ilegale și cauzează prejudiciu de 95 de milioane de lei. Cu acești bani asfaltezi toată strada Albișoara și bd. Decebal de sus până jos. Anterior, au mai fost astfel de probleme. Noi am acționat și am anulat interdicțiile impuse de executorul judecătoresc. Acum, observăm că se încearcă, din nou, pe diferite căi să fure acest teren din contul municipalității. Nu vom admite acest lucru. Rugăm organele de drept să acționeze, pentru că se încearcă a fura municipalitatea deschis, fără nicio jenă”, a declarat Ilie Ceban.

NM a solicitat un comentariu din partea Procuraturii Generale. Am încercat să vedem care au fost motivele care au stat la baza deciziei de a pune sechestru pe acest teren, însă până în momentul publicării știrii, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

Menționăm că municipalitatea a organizat pe 29 martie o licitație publică, în cadrul căreia au fost vândute patru loturi de teren din intravilanul municipiului Chișinău, în sumă totală de 133 milioane de lei. Cel mai scump teren solicitat la concurs (cu suprafața de 0,75 ha) a fost adjudecat la prețul de 95 milioane de lei, cu destinația: ansamblu rezidențial, bd. Renașterii Naționale. Prețul stabilit inițial a fost de 50 milioane de lei, anunța municipalitatea vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: