„Unele acte normative sunt învechite”. Moldovagaz cere modificarea legislației și promite în acest caz condiții mai bune pentru consumatori
Full Article 50 second read

„Unele acte normative sunt învechite”. Moldovagaz cere modificarea legislației și promite în acest caz condiții mai bune pentru consumatori

SA „Moldovagaz” a transmis o solicitare către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Economiei și Agenției Naționale de Reglementare în Energetică. Directorul instituției, Vadim Ceban, a indicat în mesaj propunerile sale de optimizare a legilor, care reglementează activitățile întreprinderilor din industria gazelor din țară.

Potrivit lui Ceban, scopul lui principal este de a simplifica relația dintre consumatori și furnizori, precum și operatorii sistemului de distribuție a gazelor.

Totodată, Chișinău-gaz, precum și alte companii de distribuție a gazelor din grupul de companii Moldovagaz, au început să își optimizeze procedurile interne, afectând atât inițiala, cât și reconectarea consumatorilor.

Șeful Moldovagaz susține că se preconizează reducerea semnificativă a termenelor pentru emiterea condițiilor tehnice, proiectarea, instalarea echipamentelor și alte activități, precum și revizuirea listei de documente necesare în acest sens.

Conform normelor actuale, deputații în parlament, precum și guvernul Republicii Moldova au dreptul la inițiativă legislativă.

„Unele acte normative sunt învechite”. Moldovagaz cere modificarea legislației și promite în acest caz condiții mai bune pentru consumatori „Unele acte normative sunt învechite”. Moldovagaz cere modificarea legislației și promite în acest caz condiții mai bune pentru consumatori


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: