Unele persoanele mint că sunt suspectate de infecție cu COVID-19 pentru a beneficia de servicii mediale în regim prioritar
Full Article 2 minutes read

Unele persoanele mint că sunt suspectate de infecție cu COVID-19 pentru a beneficia de servicii mediale în regim prioritar

Foarte mulți dintre cei care apelează la serviciul 112 mint că sunt suspectați de infecție cu COVID-19 pentru a beneficia de servicii mediale în regim prioritar. Declarațiile au fost făcute de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 19 martie.

„Pe parcursul zilei de ieri au fost înregistrate 2 307 de solicitări a ambulanței. Transportați cu suspecție la COVID-19 au fost 71 de pacienți. Oamenii sunt ingenioși și atunci când apelează la 112 menționează că sunt printre suspecți cu COVID-19. Ambulanța vine într-un regim prioritar. Oamenii se echipează, vin la domiciliul persoanei ca ulterior să li se invoce că au tensiune sau alte probleme”, a declarat Dumbrăveanu.

De asemenea, aceasta a menționat că în ultimele 24 de ore au fost aplicate măsuri contravenționale în privința a 6 persoane, care au încălcat regimul de autoizolare.

„Nu este vorba despre încălcarea regimului condiționată de niște necesități vitale. Am avut și cazuri când persoanele s-au adresat la medicii stomatologi”, a spus Dumbrăveanu.

Precizăm că în Republica Moldova au fost confirmate 36 de cazuri de COVID-19. Totodată, 107 cazuri sunt suspecte, iar 17 375 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: