Unele secții de votare din străinătate rămân fără buletine de vot. Ce spune CEC
Full Article 2 minutes read

Unele secții de votare din străinătate rămân fără buletine de vot. Ce spune CEC

În unele secții de votare din străinătate, peste 4 mii de cetățeni ai Moldovei au votat deja și în curând vor rămâne fără buletinele de vot. Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Vladimir Șarban a spus despre acest lucru pe 15 noiembrie, menționând că legislația nu permite aducerea de noi buletine de vot în aceste secții de votare. El a îndemnat moldovenii din străinătate care doresc să voteze să încerce să facă acest lucru în secțiile de votare mai puțin aglomerate din orașele vecine.

Potrivit lui Șarban, până la ora 18:00 au votat peste 1,47 milioane de cetățeni în Moldova, peste 29,5 mii de cetățeni au votat la secțiile de votare pentru locuitorii Transnistriei și peste 209 de mii de alegători la secțiile de votare din străinătate.

Vicepreședintele CEC a menționat că unele secții de votare s-au închis deja – la Tokyo, Beijing și Surgut.

Potrivit lui Șerban, peste 4 mii de cetățeni au votat deja în unele secții de votare din Franța, Italia, Marea Britanie și Germania.

„Ministerul Afacerilor Externe cere cetățenilor să meargă pe alte secții, deoarece, conform legislației actuale, mai mult de 5 mii de buletine nu pot fi alocate unei singure secții de votare din străinătate. Îi îndemn pe cetățenii care au venit să voteze în zone atât de aglomerate să încerce să să meargă la altele. Avem 134 de secții în străinătate, unde au fost livrate câte 5 000 de buletine de vot ”, a adăugat Șarban.

CEC a menționat, de asemenea, că alerta cu bombă la o secție de votare din Frankfurt s-a dovedit a fi falsă, dar acest lucru i-a perturbat activitatea. Departamentul a cerut tuturor celor care urmau să voteze acolo să meargă la secțiile de votare din Stuttgart, Kassel și Strasbourg.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: