Unul dintre cei mai bogați deputați ruși a murit în India, după ce a căzut de la etaj
Full Article 3 minutes read

Unul dintre cei mai bogați deputați ruși a murit în India, după ce a căzut de la etaj

Politicianul și omul de afaceri rus, deputatul Adunării Legislative a regiunii Vladimir Pavel Anton a murit în India, la vârsta de 65 de ani. Acesta a căzut de la etajul trei al hotelului Sai International din orașul Rayagada. Incidentul s-a produs pe 24 decembrie, informează postul TV NDTV. Cu trei zile mai devreme, în același hotel a murit prietenul său, un antreprenor de succes pe nume Vladimir Budanov, cu care se cunoșteau din timpul studiilor la Academia militară de medicină din Sankt Petersburg.

Anton, Bîdanov cu fiul său și încă o persoană se aflau împreună în hotel. Potrivit portalului «День во Владимире», cei patru serbau aniversarea lui Antov, care s-a născut pe 21 decembrie. În timpul petrecerii, fiul lui Bîdanov și-a găsit tatăl în cameră fără cunoștință, iar alături erau câteva sticle goale de vin. Bărbatul a fost dus la spital, iar medicii au constatat decesul în urma unui atac de cord, provocat de supradoză de alcool.

„Pavel a fost devastat de moartea prietenului său”, se arată în raportul poliției, care investighează mai multe ipoteze, atât căderea întâmplătoare de la etaj, cât și cea privind un eventual suicid.

Consulatul Rusiei la Calcutta a comunicat pentru ТАСС că poliția nu vede deocamdată „o mână criminală” în moartea celor doi.

Pavel Antov era cunoscut în Vladimir drept activist civic și filantrop. Acesta susținea financiar casele de copii, oamenii de artă, promova școala regională de desen. În anul 2000, acesta a deschis fabrica de carne „Vladimirskii standart”. În prezent deținea funcția de director adjunct și deținea 5% dintre acțiunile întreprinderii, scrie «Медиазона».

În 2018, Antov a devenit deputat local din partea partidului „Edinaya Rossia”. Atunci a declarat un venit în mărime de 9,97 miliarde de ruble și a fost clasat în topul celor mai bogați deputați și funcționari publici din Rusia, conform Forbes. Politicianul a precizat atunci că în mărimea veniturilor a fost inclus tot profitul său. Peste un an a fost clasat pe locul 26, iar ulterior nu a mai fost inclus în listă.

În luna iunie, presa rusă a scris că Pavel Antov a criticat războiul. Pe contul său de Whatsapp a fost publicat un stories despre atacul asupra Kievului de către trupele rusești – atunci o rachetă a lovit un bloc de locuit. „Sincer vorbind, altfel decât teroare nu o poți numi”, a scris atunci Antov. La scurt timp, textul a fost fost șters, iar politicianul a precizat că a avut loc o greșeală tehnic, iar el este patriot, susținător al președintelui și împărtășește sincer scopul „operațiunii militare speciale”. 

 

 

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: