Registrele clasice cu note ar putea dispărea din școli. Planurile ministrului Educației Dan Perciun
Full Article 2 minutes read

Registrele clasice cu note ar putea dispărea din școli. Planurile ministrului Educației Dan Perciun

Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun susține că un catalog școlar electronic, în 2023, este un element de bun simț și că evidența notelor pe hârtie trebuie exlusă. În acest sens, oficialul a anunțat că „urmează o intervenție în scurt timp”. 

„Aspectele legate de digitalizare, în general a școlii, sunt foarte importante. Un catalog școlar electronic este un element cred că de bun simț deja în anul 2023. Elementele de moment când există posibilitatea de introducere a acestui catalog electronic, dar în același timp școlile sunt obligate să țină evidența notelor pe hârtie – trebuie excluse”, a precizat ministru, în cadrul unei intervenții pe Facebook.

Prin urmare, el a anunțat că „urmează o intervenție în scurt timp” pentru a „permite de principiu școlilor să aibă cataloage electronice fără a mai ține evidența pe hârtie”.

„Cred că asta o să faciliteze și o să impulsioneze procesul de adopție a acestor cataloage”, a conchis Perciun.

În martie 2023, fostul ministru al Educației Anatolie Topală declara că urmează a fi introdus catalogul electronic în majoritatea instituțiilor de învățământ general și în școlile profesionale. Topală menționa că în martie, catalogul electronic era utilizat în circa 560 de instituții de învățământ, scrie suntparinte.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: