Usatîi a anunțat că alegerile noului primar al municipiului Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Usatîi a anunțat că alegerile noului primar al municipiului Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie (VIDEO)

Alegerile noului primar al municipiului Bălți se vor desfășura pe 21 noiembrie. Declarația a fost făcută de către Renato Usatîi, în timpul unei întâlniri cu locuitorii municipiului din seara de 2 septembrie. Politicianul a reiterat că demisionează din funcția de edil. La finalul discursului, a donat o ambulanță spitalului din Bălți.

„Trebuie să pleci mereu cu capul sus și să nu permiți ca cineva să te acuze că te ții de putere. Am foarte multe emoții. (…) Viceprimarii rămân în funcție, deși erau pregătiți să plece chiar astăzi. Orașul nu poate rămâne fără conducere până pe 21 noiembrie. Eu voi semna astăzi cererea de demisie”, a declarat Usatîi, fiind întrerupt periodic de mulțimea adunată în fața Primăriei, care îl aclama.

„Majoritatea bălțenilor au votat pe 11 iulie pentru altceva. Nu vreau să mă impun, sunt un om viu, la fel ca voi. Voi depune cererea necesară la CEC”, a mai spus Renato Usatîi.

La finalul discursului, Renato Usatîi a anunțat că „nu pleacă din viața activă” și va continua să facă „ce este necesar pentru țară”. Edilul a donat spitalului din Bălți o ambulanță și a înmânat cheile directorului instituției.

Pe 12 iulie, Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de primar al mun. Bălți. Politicianul s-a declarat dezamăgit de faptul că locuitorii municipiului Bălți au preferat Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în locul blocului său în cadrul alegerilor parlamentare. La fel, Usatîi a demisionat din funcția de președintel al formațiunii „Partidul Nostru”.

Blocul electoral „RENATO USATÎI” a obținut 4,10% din sufragii la alegerile parlamentare din 11 iulie. La Bălți, acesta a adunat 22,68% din voturi, clasându-se pe locul trei după BECS (40,17%) și PAS (27,34%).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: