Usatîi a depus la CEC o cerere privind excluderea lui Dodon din cursa electorală. Reacția președintelui în exercițiu
Full Article 3 minutes read

Usatîi a depus la CEC o cerere privind excluderea lui Dodon din cursa electorală. Reacția președintelui în exercițiu

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o cerere privind excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru funcția de șef al statului. Acesta susține că președintele în exercițiu ar fi cheltuit în campania electorală mai mulți bani decît a declarat. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon a anunțat că echipa acestuia îl va acționa în judecată pe Renato Usatîi. 

Primarul de Bălți a declarat că deține probe, conform cărora Igor Dodon a cheltuit în campania electorală mult mai mult pentru tipărirea ziarelor și combustibil decât a declarat”

„Sunt temeiuri clare că a fost violată legislația R. Moldova. Din 2014 am fost atacați de mai multe ori în ceea ce ține presupune ilegalități. Noi în comparație cu alții nu am încălcat niciodată legea. Plahotniuc de un an nu mai este în Moldova, dar violarea justiției a rămas ca moștenire și este utilizată de Igor Dodon. Astăzi vom deveni martori dacă putem sau nu să avem încredere în CEC”, a declarat Renato Usatîi.

Renato Usatîi a declarat că a prezentat la CEC toate dovezile pe care le deține.

„Dodon este un tip de om pe care îl vedeți cu „kuliokul” și el spune că nu. Este nu doar simbolul corupției, dar și al minciunii din Moldova. Unul din planul elaborat de staff-ul lui Dodon, în care muncesc peste 30 de persoane din Fed. Rusă pregătesc un fel de „maidan” moldovenesc. La indicația lui Dodon, pe 8 noiembrie, unele organizații de tineret au depus cereri la primărie privind proteste de pe data de 8 până pe 30 noiembrie”, a mai declarat Usatîi.

***

În ajun, liderul Partidului Politic „Partidul Nostru” a declarat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV că deține mai multe informații și documente recepționate din Federația Rusă, care confirmă faptul că președintele în exercițiu ar fi raportat cheltuieli de 11 milioane de euro în ultimele cinci luni ale anului curent, inclusiv pentru campania electorală.

De cealaltă parte, într-un comunicat de presă, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a calificat drept „falsuri” declarațiile lui Renato Usatîi.

„Staff-ul candidatului independent Igor Dodon declară cu toată responsabilitatea că informațiile lansate de pseudo-politician sunt false. Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial”, a menționat Muntean și a precizat că juriștii echipei lui Igor Dodon pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: