Usatîi renunță la funcția de consilier municipal al Bălțiului: „Nu vreau să fiu ținta atacurilor”
Full Article 3 minutes read

Usatîi renunță la funcția de consilier municipal al Bălțiului: „Nu vreau să fiu ținta atacurilor”

Renato Usatîi, ales consilier municipal în Bălți pe lista Partidului „Nostru” – formațiune pe care o conduce – ar putea demisiona în următoarele zile. Precizarea a fost făcută de politician în cadrul ediției din 21 ianuarie a emisiunii sale online „Puterea e în Adevăr”. Usatîi a precizat că va pleca din Consiliul Municipal Bălți pentru a se concentra pe campania electorală prezidențială, pe care plănuiește să o înceapă în februarie.

În timpul emisiunii, Renato Usatîi a reiterat că intenționează să participe la cursa electorală pentru șefia Republicii Moldova, care va avea loc în această toamnă. Liderul PN a precizat că pentru a nu fi acuzat că folosește Bălțiul în calitate de „trambulină” pentru alegerile prezidențiale va renunța la funcția de consilier municipal.

Funcția de consilier municipal nu îmi ia atât de mult timp, dar oricum se întâmplă mai multe procese în Bălți pe care este nevoie să le monitorizez și pentru asta nu-i neapărat să fiu consilier municipal. (…) Și socialiștii, și acei de la PAS, și în campanie (campania electorală – n. r.), și după campanie spun: „Vedeți că Usatîi vrea să folosească Bălțiul și problemele din Bălți ca trambulină pentru alegerile prezidențiale. Ca să nu fiu acuzat, eu, într-adevăr, m-am gândit ca săptămâna asta să scriu o cerere, ca să eliberez locul unui alt coleg. (…) Nu vreau să fiu ținta atacurilor”, a comunicat acesta.

Polticianul a declarat că urmează să discute cu colegii săi în zilele următoare și, „foarte probabil”, va pleca din Consiliul Municipal Bălți.

Mă axez pe toată „ușigania” („bătaia” – n. r.) în guvernare și în toți ticăloșii care au distrus și distrug astăzi țara. Faptul că vreau să plece ăștia, asta nu înseamnă că vreau să se întoarcă niște corupți care astăzi o fac pe cinstiții. Mă pregătesc de prezidential, pregătesc partidul”, a adăugat Usatîi.

Chiar dacă startul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale va fi dat cu o lună înainte de scrutin, Renato Usatîi a declarat că o va începe „din februarie”.

Întrebat dacă partidele de opoziție vor putea să cadă deacord asupra unui candidat unic pentru scrutinul prezidențial, Usatîi a spus:„Nu-i posibil, deoarece majoritatea partidelor politicienilor din opoziție sunt controlate de cineva. Și acei cineva niciodată nu se vor așeza să discute între ei. Nu-i atât problema în discuțiile dintre politicieni cât între „nacialnicii” (în trad. din rusă: „șefii” – n. r.) lor. Dar eu astăzi să merg să le caut „nacialnicii” la unii într-o țară, la alții în alta și așa mai departe… Asta ce-i normal?”.

***

În urma alegerilor locale din noiembrie 2023, candidatul PN Alexandru Petkov a fost ales primar al muncipiului Bălți cu 59,63% din voturile exprimate. În Consiliul Muncipal Bălți, Partidul „Nostru” a obținut cel mai mare număr de mandate de consilier muncipal – 11. Usatîi a candidat primul pe lista PN la alegerile pentru Consiliul Municipal Bălți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: