Usatîi se va întâlni cu Maia Sandu. Ce subiecte urmează să discute cei doi politicieni
Full Article 3 minutes read

Usatîi se va întâlni cu Maia Sandu. Ce subiecte urmează să discute cei doi politicieni

Fostul candidat la funcția de președinte al țării Renato Usatîi a anunțat că va avea pe 3 noiembrie o întrevedere cu Maia Sandu. Acesta vrea să afle poziția candidatei PAS față de problemele diasporei și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din seara de 2 noiembrie.

Renato Usatîi a infirmat o știre care ar fi fost publicată de agenția rusă RIA Novosti și a menționat că este fake news informația că îl va susține pe Igor Dodon în turul doi de scrutin.

„Vreau să vă rog să nu credeți acelor bârfe care au început să apară în presă. Aceleași fake news-uri cu care au încercat să mă doboare în campania electorală”, a declarat Usatîi.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” a mai spus că se mândește cu faptul că a reușit să unească oameni diferiți și că, spre deosebire de alți politicieni, el nu divizează cetățenii acestei țări. De asemenea, Renato Usatîi a atras atenția că este candidatul pe care l-au susținut majoritatea alegătorilor din Rusia, iar în diaspora din UE este pe locul doi.

„Eu am fost susținut de peste 200 de mii de cetățeni și am o obligație față de ei și față de toți să fiu corect. Mă doare și mă interesează cum va fi soluționată problema diasporei, ce vom face cu alegerile parlamentare anticipate. (…) Am discutat astăzi la telefon cu Maia Sandu, mâine vom avea o întrevedere, iar apoi vom ieși și vom face declarații. Fără a mă consulta cu dvs nu voi face nimic privin interesul național al țării”, a precizat Usatîi.

***

În urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi. Pe locul trei s-a clasat Renato Usatîi cu 16,9%.

Maia Sandu și Igor Dodon se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

Foștii candidați la funcția de președinte al țării: Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, Tudor Deliu și Octavian Țîcu au anunțat pe 2 noiembrie că o susțin pe Maia Sandu în turul doi al scrutinului prezidențial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: