Va demisiona Cernăuțeanu din cauza accidentelor cu implicarea polițiștilor? Răspunsul șefului IGP
Full Article 2 minutes read

Va demisiona Cernăuțeanu din cauza accidentelor cu implicarea polițiștilor? Răspunsul șefului IGP

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu a comentat solicitările liderului fugarl al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc, cercetat penal, de a-și depune demisia în contextul multiplelor accidente rutiere grave cu implicarea angajaților IGP din ultima vreme. Cernăuțeanu a declarat că „nu vrea să comenteze declarațiile politice” și că va continua să „asigure securitatea” în Moldova.

În cadrul unei conferințe din 27 octombrie, un jurnalist a precizat că partidul PACE îi cere demisia și, totodată, l-a întrebat pe Viorel Cernăuțeanu dacă se simte responsabil pentru subalternii săi, care sunt implicați în accidente rutiere soldate cu victime.

Eu mă simt responsabil pentru tot ce se întâmplă în securitatea din Republica Moldova și acest lucru îl voi asigura în continuare. Cât ține de aspectele politice, nu vreau să comentez declarațiile politice ale unor figuranți”, a răspuns șeful IGP.

***

Amintim că, pe 27 octombrie, urmare a accidentelor din ultima perioadă, soldate cu morți, deputatul socialist Adrian Albu și liderul PACE Gheorghe Cavcaliuc au solicitat demisia ministrului Afacerilor Interne Adrian Efros, a șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi și conducerii Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu. Menționăm că, în ultimele trei luni, s-au produs patru accidente rutiere grave, soldate cu victime, în care au fost implicați angajați MAI. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: