Va fi restabilit în funcție fostul șef al IGP? Ministrul de Interne l-a chemat pe Pânzari „la o discuție”
Full Article 2 minutes read

Va fi restabilit în funcție fostul șef al IGP? Ministrul de Interne l-a chemat pe Pânzari „la o discuție”

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) urmează să se întâlnească cu fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pânzari. Informația a fost confirmată pentru NM, marți, 28 ianuarie, de către consilierul ministrului de Interne, Alina Zbancă. 

„MAI se conformează hotărârii judecătorești pe care o va executa, dar, urmează să aibă loc o discuție între conducerea MAI și Domnul Alexandru Pânzari. Dacă nu se va lua o decizie comună în acest sens, Ministerul va contesta decizia la Curtea de Apel”, a precizat Alina Zbancă.

Amintim că magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani, au emis, luni, 27 ianuarie, o decizie prin care se arată că fostul șef al IGP, Alexandru Pânzari, ar fi fost demis ilegal.

Potrivit deciziei, „guvernul Republicii Moldova este obligat să-l restabilească pe Alexandru Pânzari în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliției, cu achitarea salariului și a drepturilor salariale pentru absența forțată de la locul de muncă”.

Menționăm că hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.

Amintim că Alexandru Pânzari a fost demis din funcția de șef al IGP la începutul lunii iunie 2019. În locul acestuia a fost numit Gheorghe Bălan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: