Va fi sau nu va fi învestit guvernul Gavrilița? Ședința plenară a parlamentului (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Va fi sau nu va fi învestit guvernul Gavrilița? Ședința plenară a parlamentului (LIVE)

Parlamentul s-a întrunit pentru o sesiune plenară. În cadrul acesteia urmează să fie luată decizia privind aprobarea componenţei guvernului Nataliei Gavriliţa şi a programului său de guvernare. Pentru prima oară în istoria Republicii Moldova, prim-ministrul desemnat și echipa sa declară deschis că nu își dorește să obțină susținere din partea deputaților.

La ședință au venit 96 de deputați din 101.

Membrii Cabinetului propuși de Natalia Gavriliță nu s-au prezentat la comisia juridică condusă de socialistul Vasile Bolea, care era planificată cu o oră înainte de ședința plenară a parlamentului.

Din echipa propusă de premierul desemnat fac parte mai mulți deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și consilieri prezidențiali.

Astfel, deputatul Sergiu Litvinenco a fost propus la funcția de ministru al Justiției, iar deputatul Mihai Popșoi la funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Consiliera președintelui pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco, este propusă la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar consiliera președintelui în domeniul apărării și securității naționale, Ala Revenco, la funcția de ministru al Afacerilor Interne. În același timp, secretarul general al Administrației Președintelui, Andrei Spînu, este propus la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii.

Ministru al Finanțelor ar urma să devină Rozalina Albu, expertă în administrare, buget și consultanță financiară.

În fruntea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost propus vinificatorul Ion Luca, iar ministru al Apărării a ar urma să devină militarul Anatolie Nosatîi.

La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost propus Anatolie Topală, secretarul general al instituției.

Viceprim-ministru pentru Reintegrare ar urma să devină fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru.

***

PAS, Platforma DA, PDM și PSRM – au declarat că nu vor susține guvernul lui Gavriliță, pentru ca în acest mod, să provoace dizolvarea parlamentului și alegerile anticipate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: