Va fi simplificat transferul bănesc către Moldova? Sandu: Legislația a fost făcută mai riguros ca să împiedice venirea banilor lui Șor, nu a funcționat
Full Article 2 minutes read

Va fi simplificat transferul bănesc către Moldova? Sandu: Legislația a fost făcută mai riguros ca să împiedice venirea banilor lui Șor, nu a funcționat

Președinta Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la un nou mandat prezidențial, a declarat că guvernarea va revedea legislația cu privire la transferul banilor. Precizarea a fost făcută în timpul dezbaterilor electorale din 27 octombrie, după ce contracandidatul ei Alexandr Stoianoglo a declarat că „diaspora din Rusia este lipsită de dreptul de a trimite bani în Moldova”. Sandu a menționat că „e adevărat că trebuie simplificată legislația” și a dat asigurări că guvernarea „va face mai simplă situația transferurilor”, menționând că „această legislație a fost făcută mai riguros ca să împiedice venirea banilor lui Șor în țară, dar asta nu a funcționat”. 

„Diaspora noastră nu mai poate participa la programul de ipotecă „Prima Casă”. Ei nu mai pot cheltui liber banii câștigați în străinătate, acum trebuie să demonstreze proveniența lor. Diaspora din Rusia este lipsită de dreptul de a trimite bani în Moldova”, a declarat Alexandr Stoianoglo, candidat susținut de Partidul Socialiștilor la scrutinul prezidențial.

În reacție, candidata Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a comunicat: „E adevărat că trebuie simplificată legislația cu privire la transferul banilor. Această legislație a fost făcută mai riguros ca să împiedice venirea banilor lui Șor în țară, dar vedem că asta nu a funcționat. De aceea guvernarea va revedea legislația și va face mai simplă situația transferurilor oamenilor care muncesc cinstit”.

Amintim că la începutul lunii septembrie 2024 a fost eliminată ultima posibilitate de transferare a resurselor financiare între Moldova și Rusia. Băncile din țara noastră au încetat să colaboreze cu sistemul rusesc de transfer de bani „Zolotaya Korona”. Încetarea activității acestui sistem a coincis cu introducerea de către trezoreria SUA a unor noi sancțiuni împotriva companiilor rusești, printre acestea se numără și centrul de tehnologii financiare din Novosibirsk a cărei produs principal este sistemul de plăți „Zolotaya Korona”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: