„Va sări colb din cefele voastre”. Gherghe Petic va candida la funcția de deputat din partea Platformei DA
Full Article 2 minutes read

„Va sări colb din cefele voastre”. Gherghe Petic va candida la funcția de deputat din partea Platformei DA

Activistul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Gheorghe Petic este unul dintre candidații propuși de formațiune la funcția de deputat. De asemenea, acesta va fi responsabil de comunicarea cu moldovenii stabiliți în străinătate. Pe 23 mai, Petic a anunțat că a accepta oferta.

„Astazi mi-a fost propus să candidez la alegerile parlamentare din partea Partidului Platforma Demnitate si Adevăr. În afară de contactul cu reprezentanții structurilor de forță, am mai fost onorat, de asemenea, să fiu responsabil și de comunicarea și contactul cu conaționalii noștri ce muncesc în străinătate. Cu mare drag sunt în legatură cu toata lumea. În context, vreau să-i scârbesc pe polițiștii, procurorii, vameșii și judecătorii corupți. Pe perioada electorală, să nu vă gândiți că uit de voi, corupților. Ba dimpotrivă, va sări colb din cefele voastre. Doamne ajută, Platforma DA”, a scris Gheorghe Petic pe pagina sa de Facebook.

Gheorghe Petic este locotenent-colonel în rezervă și a activat timp de 20 de ani în cadrul Poliției de Frontieră. A plecat din funcție în 2016 și a devenit cunoscut în spațiul public după ce a denunțat mai multe scheme de contrabandă, cu implicarea unor funcționari publici de rang înalt. Ulterior, pe numele acestuia a fost inițiat un dosar penal pentru viol. Pe 20 martie 2019, Judecătoria Orhei l-a condamnat pe Petic la 3,5 ani de închisoare. Pe 19 iulie 2019, Curtea de Apel Chișinău a trimis cazul la rejudecare, iar Petic a fost eliberat din arest sub control judiciar.

Un alt dosar penal pe numele lui Petic a fost deschis la câteva săptămâni după cel în care a fost acuzat de viol. De această dată, i s-au adus acuzații de huliganism cu utilizarea armelor, care ar fi avut loc acum 14 ani (în 2004) într-o cafenea din Taraclia. Petic a calificat acuzațiile drept motivate politic și a precizat că incidentul a avut loc în 2003, însă în dosar a fost indicat anul 2004, sa să nu expire termenul de prescripție (conform Codului Penal, pentru infracțiunile grave, acesta constituie 15 ani). Pe 30 martie, Gheorghe Petic a fost achitat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: