Vaccinarea anti-Covid: 271 de persoane au avut reacții adverse ușoare și medii
Full Article 1 minutes read

Vaccinarea anti-Covid: 271 de persoane au avut reacții adverse ușoare și medii

Până în prezent, au fost 271 de cazuri de efecte adverse post-imunizare. Informația a fost prezentată de către reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în cadrul unei conferințe de presă din 10 martie. 

Potrivit reprezentanților MSMPS, 3,6% dintre cei 7367 de oameni vaccinați au avut efecte adverse.

„Toate evenimentele post-vaccinare au fost evaluate de către medicii epidemiologi din teritoriu, apoi de către Comisia de clasificare a evenimentelor post-imunizare la nivel național. Toate se includ în categoriile ușoare și medii, având sensibilitate la locul injectării, edem sau durere, oboseală, slăbiciune, durere de cap, frisoane cu febră”, a declarat Laura Țurcan, medic epidemiolog în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Epidemiologii au precizat că febra de la 37 la 38,5  este o reacție normală în urma administrării vaccinului și nu trebuie să provoace îngrijorare.

„Alte evenimente mai grave nu au fost raportate până în prezent. Toate reacțiile au apărut în timp de 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut timp de 1-2 zile”, a completat Țurcan.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: