Андрей Мардарь / NewsMaker

Vaccinarea anti-Covid: 271 de persoane au avut reacții adverse ușoare și medii

Până în prezent, au fost 271 de cazuri de efecte adverse post-imunizare. Informația a fost prezentată de către reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în cadrul unei conferințe de presă din 10 martie. 

Potrivit reprezentanților MSMPS, 3,6% dintre cei 7367 de oameni vaccinați au avut efecte adverse.

„Toate evenimentele post-vaccinare au fost evaluate de către medicii epidemiologi din teritoriu, apoi de către Comisia de clasificare a evenimentelor post-imunizare la nivel național. Toate se includ în categoriile ușoare și medii, având sensibilitate la locul injectării, edem sau durere, oboseală, slăbiciune, durere de cap, frisoane cu febră”, a declarat Laura Țurcan, medic epidemiolog în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Epidemiologii au precizat că febra de la 37 la 38,5  este o reacție normală în urma administrării vaccinului și nu trebuie să provoace îngrijorare.

„Alte evenimente mai grave nu au fost raportate până în prezent. Toate reacțiile au apărut în timp de 24 de ore de la administrarea vaccinului și au dispărut timp de 1-2 zile”, a completat Țurcan.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: