Valentina Buliga a preluat funcția de director al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților
Full Article 2 minutes read

Valentina Buliga a preluat funcția de director al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților

Valentina Buliga a fost numită în funcția de director al Centrului de instruire în domeniul medicinei de urgență și calamităților. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții instituției, pe 8 noiembrie.

Anterior, informația despre numirea Valentinei Buliga a apărut pe rețelele de socializare. Contactați de NM, reprezentanții serviciului de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au precizat că Valentina Buliga a preluat funcția din 1 noiembrie, fără a oferi detalii despre numirea acesteia.

Valentina Buliga nu ne-a răspuns deocamdată la telefon.

Directorul CNAMUP este Boris Golovin, fost deputat PDM. El a fost vizat în dosarul „ambulanțelor”. În 2019, el a fost reţinut, fiind bănuit de instigarea la abuz de serviciu săvârșit în interesul altor persoane și soldat cu urmări grave. Ulterior, el a fost restabilit în funcție.

***

În data de 20 mai 2020, Valentina Buliga a fost numită în calitate de director general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Anterior, aceasta a fost deputată din partea Partidului Democrat, preşedintă a Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie. De asemenea, ea a deținut și funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale. Valentina Buliga a fost ținta unui  scandal, după ce în cadrul unei întâlniri cu un grup de mame nemulțumite de mărimea indemnizațiilor, le-a sugerat să renunțe la scutece și să utilizeze „pelincuțe”.

„E lipsă de responsabilitate! Doar scutecele pentru copii costă 800 de lei pe lună”, i-a spus una dintre mamele nemulțumite. În replică, Buliga a menționat: „Scutece… spălați pelincuțe!”.

Pe 9 august, Valentina Buliga a fost demisă din funcția de director general al CNAM. Decizia a fost luată, în unanimitate, de către cabinetul de miniștri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: