Vasile Tarlev, candidat susținut de Ilan Șor? Investigație: oameni plătiți cu 400 de lei pentru participare la adunări (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Vasile Tarlev, candidat susținut de Ilan Șor? Investigație: oameni plătiți cu 400 de lei pentru participare la adunări (VIDEO)

Candidatul la alegerile prezidențiale Vasile Tarlev ar fi susținut de fugarul Ilan Șor în cadrul campaniei electorale. De asemenea, participanții la unul dintre evenimentele acestuia ar fi fost achitați cu câte 400 de lei. O investigație realizată de jurnaliștii de la CU SENS dezvăluie implicarea unor oameni din anturajul oligarhului fugar Ilan Șor în mobilizarea organizată a participanților la evenimentele electorale ale candidatului.

Vasile Tarlev, candidat susținut de Ilan Șor? Investigație: oameni plătiți cu 400 de lei pentru participare la adunări (VIDEO)Sursa Foto: CU SENS

Unul dintre numele vehiculate în anchetă este al Iuliei, coordonatoare a unui grup de simpatizanți aduși pe bani la evenimentele lui Tarlev. Ea ar fi ademenit tineri în diferite programe afiliate organizației „Eurasia”, controlată de Ilan Șor și cu legături strânse cu Kremlinul, fiind implicată și în coruperea alegătorilor prin recompense financiare.

Investigația jurnaliștilor demonstrează că astfel de practici au fost folosite și la întâlnirile electorale din Ialoveni, pe 13 octombrie 2024, unde participanții au fost atrași prin aceeași metodă.

La unul dintre evenimentele electorale de la Casa Sindicatelor din Chișinău, Tarlev a îndemnat mulțimea să voteze „cu mâna pe inimă”, subliniind importanța alegerilor de pe 20 octombrie. El a respins ulterior acuzațiile referitoare la mobilizarea organizată a simpatizanților, cerând autorităților să „depisteze și să tragă la răspundere” persoanele responsabile.

Legăturile lui Tarlev cu Ilan Șor și Kremlin au fost documentate în repetate rânduri, inclusiv prin participarea sa la evenimente precum congresul „Eurasia” de la Moscova, din aprilie 2024, unde s-a întâlnit cu figuri cheie ale influenței ruse în Moldova. În fața acuzațiilor de asociere cu această organizație, Tarlev a declarat că a participat în calitate de conducător al unei organizații internaționale, nu ca reprezentant politic, evitând răspunsuri clare despre legăturile sale directe cu Ilan Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: