Veniturile în 2022 la bugetul public al Moldovei, în creștere cu peste 13 miliarde lei. Care este deficitul
Full Article 2 minutes read

Veniturile în 2022 la bugetul public al Moldovei, în creștere cu peste 13 miliarde lei. Care este deficitul

Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova anunță că în perioada ianuarie – noiembrie 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 81,0 miliarde lei, fiind în creștere față de perioada similară a anului precedent.

„În 11 luni ale anului 2022, la bugetul public național au fost acumulate venituri în sumă de 81,0 miliarde lei, fiind în creștere cu 13,1 miliarde lei, față de perioada similară a anului trecut”, comunică reprezentanții Ministerului.

Cu referire la cheltuieli, Ministerul declară că acestea au constituit 86,2 miliarde lei, mai mult cu 15,2 miliarde lei, decât în aceeași perioadă a anului 2021.

Totodată, executarea bugetului public național s-a încheiat cu un deficit de 5,2 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetelor componente ale BPN au constituit 7,7 miliarde lei.

Veniturile în 2022 la bugetul public al Moldovei, în creștere cu peste 13 miliarde lei. Care este deficitul

mf.gov.md

Veniturile bugetului de stat în perioada ianuarie – noiembrie 2022 au constituit 52,3 miliarde lei, fiind în creștere cu 9,3 miliarde lei față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cheltuielile bugetului de stat au fost executate în sumă de 58,8 miliarde lei, mai mari cu 11,9 miliarde lei comparativ cu perioada similară a anului 2021. Executarea bugetului de stat s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,5 miliarde lei, iar soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat au constituit 3,1 miliarde lei.

„Bugetul dispune de resurse financiare suficiente, iar riscuri de neexecutare/stopare a cheltuielilor aprobate în buget, nu există”, precizează Ministerul Finanțelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: