VIDEO Veronica Drăgălin a depus jurământul și a devenit, oficial, șefa Procuraturii Anticorupție
Full Article 2 minutes read

VIDEO Veronica Drăgălin a depus jurământul și a devenit, oficial, șefa Procuraturii Anticorupție

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a depus jurământul de învestire în funcție, în cadrul ședinței Consiliului Suprem al Procurorilor (CSP) din 6 august. La ședință a fost prezent și procurorul general interimar, Dumitru Robu, scrie NM.

Șefa CSP Angela Motuzoc, a explicat că înainte de preluarea mandatului, șefa Procuraturii Anticorupție trebuie să depună jurământ în fața CSJ.

La ședință a venit și procurorul general interimar Dumitru Robu, care, deși nu este membru al Consiliului, trebuie să fie prezent la depunerea jurământului.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a remarcat că Drăgălin are două mari sarcini: „să reformeze Parchetul Anticorupție” și să „accelereze investigarea cazurilor importante”. El a promis că o va sprijini dacă munca ei necesită o schimbare a legilor.

Amintim că pe 7 iunie, Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.

La 1 august, Veronica Dragalin a intrat în exercițiul funcției. Noua șefă anticorupție a fost prezentată colectivului în prezența șefei statului, Maia Sandu, ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco și procurorului general interimar Dumitru Robu.

Drăgălin a făcut doctoratul în Drept la University of Virginia School of Law. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Vorbește română, engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: