Veste proastă pentru moldovenii care au dorit să plece în Israel pentru a lucra în construcții. Procesul de angajare, suspendat
Full Article 2 minutes read

Veste proastă pentru moldovenii care au dorit să plece în Israel pentru a lucra în construcții. Procesul de angajare, suspendat

Procesul de angajare a moldovenilor care au dorit să plece la muncă în construcții în Israel a fost suspendat temporar. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pe 5 ianuarie.

Ministerul de resort anunță că runda de implementare a Acordului moldo-israelian în domeniul construcțiilor, planificată pentru decembrie 2023, a fost amânată temporar. Deși nu a precizat pentru ce perioadă de timp, Ministerul a informat că despre reluarea acesteia, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va informa individual candidații înregistrați.

Atenționăm că, în conformitate cu Acordul bilateral semnat între Republica Moldova și Statul Israel, cetățenii Republicii Moldova pot pleca la muncă în Statul Israel în sectorul construcțiilor doar prin intermediul ANOFM, instituția responsabilă de implementarea Acordului bilateral. Angajarea în sectorul construcțiilor realizată prin intermediul agențiilor private sau ca urmare a recrutării directe a companiilor din Israel, este ilegală și contravine prevederilor Acordului menționat.

Cetățenii care doresc să se angajeze temporar în sectorul construcțiilor în Statul Israel se pot înregistra la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă https://anofm.md/ro/subdiviziuniși obține informații suplimentare despre subiectul vizat, contactând gratuit Centrul de apel al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la numărul 0 8000 1000.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: